Creștinii și conspiraționismul

În 336 î.Hr., tânărul Alexandru, proaspăt ales să conducă expediția greacă de cuceriri în Asia, aspirând să devină „cel Mare”, a vizitat oracolul din Delphi, în speranța unei profeții care să-i confirme visul de a cuceri lumea. Spre surprinderea lui, profetesa oracolului, Pythia, avea o zi liberă și a refuzat să-l vadă, sugerându-i să revină mai târziu. Furios, Alexandru a târât-o pe Pythia de păr, afară din camera ei, până când profetesa a țipat: „Fiule, ești invincibi!” De îndată ce a auzit aceste cuvinte, Alexandru i-a dat drumul, spunând: „Nu mai am nevoie de nici o profeție, pentru că am primit răspunsul de care aveam nevoie”.

Un număr tot mai mare de creștini au decis să evite vaccinul împotriva COVID-19, deoarece cred că îi va forța să accepte „semnul fiarei”. Cumva, ceea ce a scris iubitul apostol al lui Isus, Ioan „Văzătorul”, cu aproape 2.000 de ani în urmă în capitolul 13 din Apocalipsa, ultima carte a Bibliei, ea este văzut ca îndeplinindu-se astăzi de furnizorii de servicii medicale din întreaga lume care, mânați dorința de a ține sub control pandemia COVID-19, devin instrumente involuntare ale forțelor oculte care acționează din culise, cu intenții răutăcioase, dornici să marcheze pe cât mai mulți cu temutul semn.

 Mi-e teamă că acești creștini se comportă ca tânărul Alexandru, smulgând cu forța din profeția lui Ioan un sens care nu a fost niciodată acolo. Permiteți-mi să explic:

 Pentru a înțelege acest fenomen, trebuie să fii familiarizat cu principiile de bază ale creștinismului. În calitate de creștini, noi credem că Dumnezeu este „Făcătorul […] văzutelor tuturor și nevăzutelor”, așa cum afirmă crezul de la Niceea. De asemenea, credem că primii noștri părinți au eșuat în testul de ascultare, fiind înșelați de Satana, „șarpele acela din vechime”, sau Diavolul. Aceasta a făcut ca păcatul să intre în lumea noastră, corupând totul și provocând un șir lung de durere, suferință și moarte. Dar Dumnezeu nu a renunțat la noi. El L-a trimis pe fiul său, Isus Hristos, să Se întrupeze ca ființă umană în urmă cu aproximativ 2.000 de ani și să trăiască o viață perfectă și să moară pe cruce pentru a plăti pedeapsa pentru păcatele întregii omeniri. Făcând acest lucru, Isusa făcut posibil să fim din nou îndreptățiți în fața lui Dumnezeu, și să avem acces la speranța învierii și la intrarea într-o lume perfectă, cu un trup nemuritor și desăvârșit, când va veni a doua oară să ne ducă la cer.

 Această istorie a căderii și mântuirii, a unui conflict cosmic între Dumnezeu și Satana, constituie coloana vertebrală a creștinismului.

 În timpul slujirii sale publice aici pe pământ, Isus s-a referit la diavol drept „un mincinos și tată al minciunii” (Ioan 8:44). Și dacă citești Biblia, nu durează mult până când îți dai seama că există un tipar de înșelăciune și conspirații pe care Satana le țese cu pricepere pentru a prinde cât mai mulți oameni posibil. Odată cu trecerea timpului, el și-a perfecționat strategia. De fapt, Isus Însuși Și-a avertizat ucenicii despre acest lucru în Matei 24, unde spune că „se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși” înainte de a doua Sa venire „făcând semne mari și minuni pentru a-i rătăci, dacă este posibil, chiar și pe cei aleși”. Matei 24:24.

 Cred că îți dai seama, din cele spuse până acum, că fiecare creștin serios se așteaptă la un potop de confuzie și încercări de a ne deturna de pe calea cea dreaptă, care vin de la acest „tată al minciunii”. Aceste eforturi se vor intensifica semnificativ cu atât ne apropiem de ceea ce numim „timpul sfârșitului”, perioada dinaintea celei de-a doua veniri a lui Isus.

 

Dar cum trec unii creștini de la această realitate la concluzia că vaccinul COVID-19 este semnul fiarei?

Permiteți-mi să rezum modul în care unii creștini au cules fragmente din tulburările seismice cauzate de pandemia COVID-19 și au creat un scenariu care pare să împlinească această profeție. Aceasta este una dintre cele mai circulate versiuni, dar există mai multe variante decât tulpini ale virusului SARS-Cov-2:

Există o mișcare puternică în lumea de astăzi către o nouă ordine mondială, concepută și implementată de o elită secretă a puterii, cu o agendă globalistă, care se poziționează pentru a conduce lumea printr-un guvern autoritar, unic. Aceasta ar pregăti scena pentru sosirea și lucrarea lui Antihrist, dar acesta este un subiect separat, în care nu voi intra aici. Având în vedere că nu toată lumea este de acord cu acest plan, puterile globaliste au profitat de pandemia COVID-19 (și susținătorii mai creativi ai acestei idei chiar susțin că ei au creat virusul însuși) ca o oportunitate de a împinge și de a depăși rezistența celor retinuti. Mai exact, ei afirmă că blocajele care au constituit o caracteristică a acestei pandemii nu au fost cu adevărat măsuri de limitare a răspândirii virusului SARS-Cov-2, ci mai degrabă lovituri premeditate împotriva întreprinderilor mici și a bisericilor locale și chiar a țărilor mai mici, menite să le slăbească și să le facă incapabile de a rămâne independente. Ca rezultat, aceste firme și entități nu vor putea rezista eforturilor mult mai îndrăznețe care vor ieși la iveală în curând, pentru crearea unui guvern mondial unic. De asemenea, vaccinul împotriva COVID-19 nu este cu adevărat o măsură pentru a învinge pandemia, ci, în cele mai bune cazuri, o cortină de fum și, în cel mai rău caz, un instrument nefast pe care agenți puternici precum Bill Gates și guvernele globaliste îl utilizează ca să introducă materiale toxice în corpurile noastre și să ne facă docili la ceea ce se va aștepta de la noi. Pe aceeași linie, mandatele de vaccinare care sunt acum discutate și implementate în unele țări nu sunt cu adevărat motivate de dorința de a limita COVID-19, ci sunt doar o repetiție generală pe care o fac guvernele de stânga, în încercarea de a vedea cât de mult pot întinde coarda înainte ca populația să se revolteze, lucru care le oferă informații utile despre cum să se pregătească pentru ziua cea mare, când plănuiesc să anuleze libertățile personale precum dreptul de închinare, de adunare, de expresie, de a refuza tratamentul medical, etc. În cele din urmă, lumea nouă pe care vor s-o creeze globaliştii ar fi un stat totalitar la nivel mondial, în care nimeni nu va putea face nicio afacere (sau, pentru a folosi limbajul din textul Apocalipsei citat mai sus, „cumpăra sau vinde”) fără a avea „semnul” acestei puteri bestiale pe frunte sau pe mâna dreaptă. De fapt, unii creștini susțin că pașapoartele și mandatele de vaccinare îndeplinesc deja această profeție, deoarece cei care refuză să fie vaccinați au deja dificultăți în a călători, intra în anumite magazine și, în regiunile în care s-au implementat mandate de vaccinare, cei ce refuză vaccinarea deja se confruntă cu pierderea locului de muncă.

Biblia nu spune nimic despre vaccinuri, pentru simplul motiv că primul vaccin inventat de Edward Jenner în 1796, când a inoculat un băiat de 13 ani cu virusul vaccinia (variola bovină) și a demonstrat imunitate la variolă, a apărut aproximativ 17 secole după ce Ioan a terminat de scris Apocalipsa, ultima carte a Bibliei.

Aceasta înseamnă că orice perspectivă creștină asupra vaccinurilor trebuie să fie construită prin aplicarea indirectă a principiilor biblice care sunt relevante, și orice interpretare profetică care ar putea viza administrarea vaccinului COVID-19 va trebui să fie în sincron cu imaginea mai amplă a profețiilor biblice. Ea va trebui să se potrivească ca o piesă în puzzle-ul mai mare al profețiilor, altfel interpretarea nu este decât o pură speculație.

 Înainte de a merge mai departe, vreau să vă împărtășesc o istorie personală. Acum vreo 35 de ani, în anii ‘80 ai României comuniste, tocmai ne mutasem la Craiova. Tatăl meu lucra ca pastor adventist și, dacă știi ceva despre comuniști, știi că nu agreau religia și oamenii religioși de niciun fel. O strategie pe care au folosit-o pentru a încerca să ne elimine, în timp ce păstrau aparența că nu ne persecutau în mod deschis, a fost să amâne pe termen nelimitat acordarea domiciliului flotant în acest nou oraș în care ne mutasem. Cei mai în vârstă vă amintiți că președintele țării de atunci, Nicolae Ceaușescu, devenise mai comunist decât Moscova. Aspirând la independență totală, se angajase într-un program foarte agresiv de achitare a datoriei externe a României către FMI și alți creditori. Aceasta a însemnat vânzarea la export a tot ce se putea, de la cea mai mare parte a alimentelor pe care le producea pământul nostru, dealtfel generos, până la electricitate și chiar etnicii germani care doreau să emigreze în Germania de Vest. Rezultatul a fost o criză de alimente generalizată, printre alte greutăți, timp de câțiva ani. Magazinele alimentare și piețele erau goale de cele mai multe ori, iar când se aducea ceva, apăreau instantaneu cozi uriașe. La un moment dat, autoritățile au raționalizat alimentele de bază, precum făina, uleiul, zahărul, etc. Dar pentru a-ți putea cumpăra rația de mâncare trebuia să faci dovada că ești locuitor al orașului respectiv. Și din moment ce nouă nu ni se acordase nici măcar domiciliu flotant, nu puteam cumpăra mâncare. Vânzarea era de asemenea exclusă, pentru că nu aveam nimic semnificativ de vândut și, chiar dacă aveam, nu era ceva ce sistemul tolera. Așa că părinții mei au trebuit să găsească modalități creative de a ne ține hrăniți.

 

Întrebarea mea este: a fost aceasta o împlinire a profeției despre a nu cumpăra și vinde din Apocalipsa 13? Multe detalii par să se potrivească, inclusiv asocierea comunismului din multe țări din vremea aceea cu o fiară care-i forța pe toți să danseze doar după cântecul ei…

 Profețiile Apocalipsei sunt foarte complexe. Dacă ne concentrăm doar pe un singur aspect, cum ar fi cumpărarea și vânzarea din capitolul 13, și uităm restul capitolului și contextul mai larg, ne rătăcim foarte repede. Atitudinea cea mai potrivită este să nu ne grăbim să forțăm evenimente curente pe tiparul profețiilor. Cu alte cuvinte, profețiile biblice nu sunt o minge de cristal în care ne uităm ca să ne satisfacem curiozitatea referitoare la viitor. Mai degrabă, rolul lor este să ne întărească credința atunci când se împlinesc, și astfel să ne ajute să înțelegem modul divin în care Dumnezeu conduce lucrurile. Când se vor împlini, va fi foarte clar lucrul acesta pentru cine le-a studiat. În prezent, sunt încă aspecte și simboluri care nu sunt foarte clare. Dau un singur exemplu: este „icoana fiarei” (sau imaginea, chipul fiarei) din Apoc 13 același lucru cu fiara însăși, sau este o entitate diferită? Dacă este o entitate diferită (cum texte precum Apoc 20:4 par să indice), la ce se referă? Există idei, unele foarte bune, dar din câte am studiat, nici un cercetător serios al Apocalipsei nu pretinde că are un răspuns definitiv la această întrebare…

 Alexandru a ajuns „cel Mare” nu pentru că o Pythia speriată ar fi avut vreo perspectivă reală asupra viitorului său, ci mai degrabă pentru că ascensiunea sa fulgerătoare a fost instrumentul folosit de Dumnezeu pentru a doborî mândrul imperiu persan. În același mod, fiarele Apocalipsei vor mărșălui și vor călca în picioare drepturile oamenilor, când le va veni timpul, nu pentru că unii creștini le vor fi demascat, în avans și până la ultimul detaliu, planurile întunecate, ci pentru că și ele, fără să vrea, vor împlini scopul suprem al lui Dumnezeu pentru această lume, care este să-și răscumpere poporul Său, și să pună capăt părintelui minciunii și tuturor celor care își fac misiunea vieții să le propage.

 

Dr. Gily Ionescu

Medic specialist
boli interne și infecțioase,
Master în nutriție umană
Statele Unite ale Americii

 

Doreşti să susţii revista MESAGERUL?

Revista Mesagerul este distribuită gratis dar implică suficient de multe costuri. Dacă cei ce apreciază lucrarea noastră, înțeleg efortul pe care-l depunem și timpul pe care-l investim, sau sunt la fel de entuziaști ca noi și doresc
să contribuie financiar la această lucrare, o pot face pentru acoperirea costurilor de editare grafică și expediere.

Vă mulţumim!

SPONSORIZĂRI

O rubrică nouă pentru a oferi sponsorilor noștri, antreprenori, un spațiu vizibil.

Pentru persoanele interesate vă rugăm să ne contactați la:

© Copyright 2020-2022 mesagerul.org